10 jaar Fotoclub Drunen

Jubileum activiteiten Fotoclub Drunen afgelast

UPDATE 12-03-2020 | 20.30u

Helaas zijn wij genoodzaakt om onze jubileum activiteiten op 21 en 22 maart af te gelasten. Het bestuur heeft dit besluit genomen in overleg met alle betrokken partijen vanwege de recente ontwikkelingen van het Covid-19 virus (Coronavirus).

Dit betekent dat de lezing van fotografe Gerdien Wolthaus Paauw op zaterdag 21 maart niet door gaat. Tevens gaat de jubileum expositie op zaterdag 21 maart en zondag 22 maart niet door.
Het valt ons zwaar om deze beslissing te hebben moeten nemen en vertrouwen erop dat u begrip heeft voor de situatie. We vinden het risico voor onze gasten, bezoekers en eigen leden te groot om de activiteiten door te laten gaan.

De jubileum activiteiten worden uitgesteld tot een nader te bepalen datum. Houdt hier voor onze website en Facebookpagina in de gaten.

Expositie 7 t/m 21 maart (AFGELAST)

Expositie Voorste Venne 7 t/m 21 maart (AFGELAST)
Van 7 t/m 21 maart exposeren onze leden in de gangen van de Voorste Venne met foto's van de thema's “LIPS in & uit beeld” en “Heusden door onze lens”.
In 2019 kregen de leden van Fotoclub Drunen de kans om te fotograferen in de voormalige LIPS fabriek. Een selectie van die foto's is te zien in de gangen van de Voorste Venne samen met de foto's over de gemeente Heusden. De toegang is vrij en u kunt de expositie bezoeken tijdens de openingstijden van de Voorste Venne. Gezien de ruime openingstijden zal niet altijd een clublid aanwezig zijn om u te begeleiden.

Foto: Dorothée de Mulder

Jubileum expositie 21-22 maart (AFGELAST)

Jubileum expositie in zaal Utopia van de Voorste Venne 21 en 22 maart (AFGELAST)
Op 21 en 22 maart exposeren onze leden in Zaal Utopia. De speciale jubileumexpositie bestaat uit vrij werk van onze leden. Deze expositie in Zaal Utopia, onderdeel van de Voorste Venne wordt geopend op zaterdag 21 maart. Van 13.00 uur tot 17.00 uur is iedereen welkom. Op zondag 22 maart is de expositie geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Gedurende deze twee dagen wordt het complete werk getoond en zijn de meeste leden aanwezig.

Foto: Karin Kreuger

Lezing Gerdien Wolthaus (AFGELAST)

Lezing zaterdag 21 maart 10.00u  in Zaal Utopia in de Voorste Vennen (Toegang gratis) (AFGELAST)

Foto: Ank van Son

Lezing door fotografe Gerdien Wolthaus Paauw over reportage fotografie. In het bijzonder over haar serie Wheels of Time over de Spoorzone in Tilburg

Fotograaf Gerdien Wolthaus Paauw geeft een presentatie over haar unieke fotoproject ‘Wheels of Time’. Van 2013 tot 2020 fotografeert Wolthaus Paauw de transformatie van de Tilburgse Spoorzone in ‘stones and stories.’ Op 12 vaste GPS-posities maakt zij jaarlijks 1 opname: in een trage timelapse wordt de ontwikkeling zichtbaar. Daarnaast portretteert en interviewt ze nieuwe gebruikers en bewoners.

Gerdien vertelt over het fotografische proces, de praktische perikelen (verdwijnen van markeringspunten onder hopen zand) en het resultaat. "Werkend aan deze documentaire raakte ik niet alleen gefascineerd door het fotografische proces, maar ook door de gebrekkige werking van mijn/het geheugen. Het roept vragen op over het nut van fotografie/archivering, het gevoel van geworteld zijn in de stad zolang je plaatsen herkent, deel bent van een collectieve geschiedenis."

Na de pauze zal Gerdien ingaan op 2 andere fotoprojecten:

In mei 2018 vierde de Staat Israël haar 70-jarige bestaan. Hoogtepunt van de feestelijkheden was de (omstreden) verplaatsing van de Amerikaanse Ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem. De Palestijnen herdachten deze gebeurtenissen als de Nakba, de Grote Catastrofe. In deze roerige periode verbleef Gerdien 8 dagen in de heilige stad. Vanuit haar kamer op de Olijfberg bereisde ze Jeruzalem, portretteerde en interviewde ze Palestijnen en Israelis over hun visie op de gebeurtenissen, hun wens voor de toekomst, hun leven.

‘Zul je met mij’ – foto-essay over liefdevol rouwen, naar aanleiding van het overlijden van haar moeder aan de spierziekte ALS. Associatieve fotografie, geïnspireerd op de handgeschreven briefjes van haar moeder en gesprekken met andere nabestaanden.

‘Transformatie’ is een terugkerend thema in het werk van Gerdien. Zo ook in alle drie deze projecten, terwijl haar fotografische aanpak steeds anders is. Kortom, een ochtend waar elke fotograaf zich door kan laten inspireren.

Vooraf aanmelden is niet nodig maar we stellen het op prijs als je via ons Facebook evenement laat weten of je komt: Facebook Event: Lezing Wheels of Time

De toegang tot de lezing is gratis.

Meer informatie: paauw.photography

Foto: Wheels of Time - Gerdien Wolthaus-Paauw

Foto: Zul je met mij - Gerdien Wolthaus-Paauw

Foto: Jeruzalem - Gerdien Wolthaus-Paauw

Onze jubileum activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door onze sponsors.