Ga naar de inhoud

Over ons

Wij zijn Fotoclub Drunen

Fotoclub Drunen 2010 is een actieve groep enthousiaste vrijetijdsfotografen. Ieder lid heeft zijn eigen specialiteit en voorkeur op fotografisch gebied, van natuurfotografie tot autofotografie en van architectuurfotografie tot portretfotografie.

De sfeer in de groep is prettig, open, creatief en positief kritisch en de leden stimuleren elkaar door ervaringen uit te wisselen, zich te verdiepen in verschillende fototechnieken, thema avonden te organiseren en te fotograferen op locaties. Het bespreken van de eigen foto’s en het delen van kennis is een heel belangrijk onderdeel van de fotoclub.

Werkgroepen

Naast het bestuur kent Fotoclub Drunen 2010 een aantal werkgroepen waarin de leden samen de club draaiende houden. De leden worden gestimuleerd om actief te zijn binnen de verschillende werkgroepen van de fotoclub. De meeste leden zijn lid van een of meer werkgroepen. Deze werkgroepen hebben elk een speciale taak, zoals kennis overbrengen, foto bespreken of het organiseren van onze jaarlijkse expositie bijvoorbeeld. Deze groepen hebben tot doel om, naast een goede organisatie, het fotograferen uitdagend te houden en kennis te vergroten en te verdiepen. Zo kennen we de volgende werkgroepen.

  • Werkgroep Communicatie & PR
  • Werkgroep Activiteiten
  • Werkgroep Expositie
  • Werkgroep Kennis
  • Werkgroep Wedstrijden
  • Werkgroep Fotobespreken

Ons doel

Het doel van de club is om het fotograferen van de leden te bevorderen. Dus technisch beter worden en stimuleren van het maken van steeds mooiere foto’s en foto’s met een verhaal.

Clubbijeenkomsten

Twee keer per maand komen de leden bijeen in de bibliotheek in Drunen, meestal op de tweede en de vierde maandag van de maand. Op de ene avond worden foto’s besproken. Op de andere avond worden kennisthema's besproken, gaan we in op bijzondere technieken of worden er workshops gehouden. Hiermee proberen we onze fotografie te verbeteren. Niet alleen door kritisch te kijken naar elkaars werk maar ook door deelname aan (bonds)-wedstrijden, door foto uitstapjes en door kennis te delen.

Activiteiten

Regelmatig trekken de leden van Fotoclub Drunen 2010 er samen op uit om te fotograferen. Voor bijvoorbeeld avondfotografie, macro fotografie of om andere technieken onder de knie te krijgen, en/of te verbeteren. Maar ook om samen naar foto exposities te gaan. Kortom, de leden van Fotoclub Drunen 2010 willen op een actieve manier bezig zijn met fotografie en tevens proberen er nog meer uit te halen. De resultaten daarvan worden regelmatig getoond op de website, Facebookpagina en de jaarlijkse foto expositie.

Ook worden wij door organisaties uit Drunen en omgeving gevraagd om op evenementen te fotograferen, zoals de intocht van Sinterklaas, het Dickensfestijn en Jeugd Vakantie Vreugd.

Deelname hieraan is vrijblijvend maar wordt zeker gestimuleerd.

Fotobesprekingen

Tijdens de maandelijkse fotobespreking nemen de leden ieder twee foto's mee die in de groep worden besproken. De foto's worden digitaal op een groot TV scherm aan de groep getoond.

Tijdens het fotobespreken proberen we zowel objectief als subjectief naar elkaars foto’s te kijken en gericht feedback te geven.

Kennis delen

Tijdens onze maandelijkse kennissessies komen diverse fotografie onderwerpen aan bod. Zo zijn in het verleden al een tabletop (product) fotografie, portretfotografie, het kalibreren van je monitor en het snijden van passe partouts aanbod geweest. Ook proberen we ieder jaar een of meerdere fotografen als gastspreker uit te nodigen om ons de kneepjes van het vak bij te brengen. Met de kennissessies proberen wij onze kennis te verbreden en te verdiepen.

Expositie

Jaarlijks houden wij een eigen expositie. Hierin tonen wij vrij werk en creatieve creaties die de leden door het jaar heen gemaakt hebben. Ook exposeren wij op uitnodiging van anderen.

Fotowedstrijden

Onze clubleden doen regelmatig mee aan individuele fotowedstrijden of wedstrijden in clubverband. Hierbij geldt dat de beste foto’s van de club worden getoond. Een aantal wedstrijden staan hierbij vast op de agenda, zoals de Benevisie fotowedstrijd en de Bondsfotowedstrijd van de Fotobond.